preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

 > Naslovnica
Vijesti

Noć knjige 2020.

Autor: Lidija Levačić Mesarov, 21. 4. 2020.

 

Učenici o knjizi i čitanju te knjigama koje su mijenjale svijet

Volim čitati jer me to odvede u neki drugi svijet. Čitanjem sam naučila mnogo više o životu, o odnosima u prijateljstvu, ali i u obitelji, no ono najvažnije upoznala sam sebe u drugom svijetlu, neku novu sebe kojoj je dopušteno maštati koliko god želim. Naučila sam i mnogo novih pojmova i naučila sam se pravilnije izražavati. Lijepo mi je kad se mogu u nekoj knjizi i ja prepoznati. Iako mi žanr knjige nije bitan jer uvijek volim pročitati nešto novo što do sada nisam susrela, kriminalističke knjige su mi omiljene. Omiljene su mi jer je radnja napeta i vrlo često se dogodi da je kraj nešto sasvim neočekivano.

                                                                                            Lana Stružan, 7. a

 

"U karanteni imam mnogo više vremena za čitanje. Odlučila sam se kroz ovo vrijeme posvetiti knjigama koje su me čekale u mojoj kućnoj knjižnici."

Laura Levačić, 8. r.

Ime mi je Ivan Belobrk, idem u drugi razred. Čitam od šeste godine, a sad mi govore da čitam ko veliki! Najviše volim čitati priče za djecu jer su zanimljive i poučne.

Čitati knjige za mene znači popuniti svoj rječnik, naučiti neke nove riječi i značenja, obogatiti maštu, zabaviti se i opustiti čitajući. Čitajući knjige ponekad dođem na neke ideje koje si kod kuće pretvorim u neko istraživanje ili opet nekog od bližnjih pitam o sličnim situacijama, pa ih poslije usporedim s onim što sam pročitao. Nekada bližnje oko sebe naučim nešto što oni nisu znali, a ja sam to pročitao, pa zajedno o tome raspravimo tijekom večernjeg druženja. Zanimljive su mi knjige koje dobijem za lektiru i rado ih uvijek pročitam, pa sve ono što me zanima o programiranju, igricama i nekim raznim stvarima na koje naiđem uz put. Volim čitati i digitalne sadržaje. Trenutno osim što digitalno čitam lektiru, volim pročitati i portale o trenutnoj situaciji u kojoj jesmo, što se događa iz dana u dan i one vijesti koje se tiču škole. Od pročitanih knjiga od malena ostala mi u sjećanju ona iz nižih razreda „Pale sam na svijetu“, „Vlak u snijegu“ i  „Dnevnik Pauline P.“. Kada čitam, razmišljam o tome što sam pročitao, uspoređujem sa stvarnim životom i zamišljam se u tim ulogama. Radim u glavi film o tome da sam ja u toj ulozi i tako se zabavim, a ponekad i sve oko sebe. Mislim da ljudi imaju premalo vremena za čitanje, da pročitaju samo ono što im toga trenutka treba i dalje nastave sa svojim poslom. Knjige su poučne i iz njih možemo naučiti svašta od onog što se događalo prije nas, o trenutnim stvarima, i o onom možda što će se dogoditi, a mi u to ne vjerujemo ponekad. Kada čitamo knjige, obogaćujemo sebe. Tako nam govori učiteljica i ja se slažem s time.

Teodor Fucak, 5. r.

 

Uživamo u čitanju knjiga u prirodi. Učimo nove stvari i najvažnije od svega, zabavljamo se.   :)

Lana Patačko, 2. i 7. r.

Knjiga i čitanje je za mene stvar uz pomoć koje mogu proširiti svoj vokabular, stvoriti novo razmišljanje i izdvojiti vrijeme za svoj um. Ja iskreno više volim čitati običnu tiskanu knjigu. Od početka nastave na daljinu čitala sam knjigu Koko i duhovi, sad ću početi čitati Filip, dječak bez imena.Vrh obrasca

Mirela Zeljar, 5. r.

 

Najviše sam knjiga pročitao iz mitologije. Mitska su mi bića najzanimljivija.

Luka Fuček, 5. r.

 

Za mene je knjiga novo znanje. Kad čitam, čitam tiskane knjige. Čitam u slobodno vrijeme.

Melita Kovačević, 5. r.

Moja zasad najdraža knjiga bila je "Svašta u mojoj glavi". Pročitao sam je u tri dana. Mene knjige i čitanje opuštaju i rado ih čitam. Mislim da je jako važno da se čitaju knjige. Čitam ih u svom krevetu ili na fotelji. Za mene knjige i čitanje znače novo znanje i nove riječi.

 

Lovro Crnčić, 5. r.

 

Knjiga je za mene velik izvor novih ideja, zabave i kreativnosti.

Knjiga je moj prijatelj.

Čitajući knjigu uvijek naučim nešto novo i obogatim svoj rječnik pokojom novom riječi.

Volim čitati tiskane knjige, zato što ih možemo držati u ruci i listati i nisu nam potrebni kablovi ni struja.

Sara Hrženjak, 5. r.

Najviše volim čitati tiskanu knjigu i držati je u rukama. Dok čitam, uvijek saznam nešto novo i zanimljivo. Knjiga me uvijek odvede u neke daleke krajeve, a vrijeme mi tada prođe za tren.

Alen Barberic, 5. r.

Kad čitam knjigu, brže mi vrijeme prolazi. Kroz čitanje knjiga naučila sam nešto više o životu i naučila sam mnogo novih pojmova.

Vita Marčinko, 5. r.

Ivan Jakopec, 2.r.

Leo Mikulek, 5. r.
Tražilica
Ekatalog

Svi u školi, svi pri stolu 5

CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju