preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

 > Naslovnica
Vijesti

Upute za roditelje i učenike 1. razreda

Autor: Filip Adaković, 2. 9. 2020.

Poštovani roditelji prvašića!

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, rad u školi odvijat će se u uvjetima povezanim s opasnostima od virusa COVID-19.

S tim u svezi dajemo vam osnovne informacije:

1. Nastava će započeti 7. rujna (ponedjeljak)  u 13,15 sati. Ostale dane nastava će započeti  u 13,00 sati. Nastava u PŠ Drenovica počinje u 8:00 sati, a u PŠ Crnec u 9:00 sati,

2. Svaki dan prije polaska u školu svojem djetetu  dužni ste izmjeriti tjelesnu temperaturu i zapisati dobivenu vrijednost  u posebnu bilježnicu, tzv. „informativku“.  Treba upisati datum mjerenja i izmjerenu temperaturu.

Ako dijete ima temperaturu37,3 °C i veću i ukoliko ima bilo kakvesimptome COVIDA-19, ne šaljite ga u školu i prijavite svojem obiteljskom liječniku. Svaki izostanak djeteta s nastave dužni ste opravdati liječničkom ispričnicom.

Iznimno prvi dan, možete ući u školsku zgradu poštujući sve uvjete zaštite (izmjerena temperatura, zaštitna maska, dezinfekcija ruku).

U učionicu ne biste trebali ulaziti.

Učenici, koji se prevoze autobusom, u autobusu nose zaštitne maske i sjede uvijek na istom sjedištu.

Svi učenici škole dobit će dvije perive zaštitne maske koje je osigurala Županija i trebaju ih nositi u preporučenim situacijama.

3. Po dolasku u školu učenici dezinficiraju ruke, prezuvaju se, zatim peru ruke  i odlaze u svoje učionicu (učionica br.1 u matičnoj školi).

Svaki učenik sjedi na svom mjestu i nije dopušteno mijenjanje mjesta sjedenja.

4. Od drugog tjedna nastave radit će i školska kuhinja tako da vaše dijete može uzimati obrok. Cijena obroka po danu iznosi 6 kn.  Učenici će jelo konzumirati u svojoj učionici, na svome mjestu sjedenja, za vrijeme trajanja velikog odmora. Do početka rada kuhinje samostalno im spremajte  obrok za školu.

5. Učenici prvog razreda koristit će samo jedan toalet-  bit će označeno, a s tim će biti i upoznati u školi.

6. Tijekom prvog tjedna usklađivat će se linije prijevoza tako da vi dovozite dijete pred školu i dolazite po njega. Nakon što se prijevoz stabilizira i kad dijete bude spremno samostalno ići autobusom, slat ćete ga autobusom.

7. Sva ostala pitanja rješavat ćemo  tijekom prvog tjedna nastave. Obratiti se možete učiteljici/učitelju prvog razreda, pedagogu ili ravnatelju.

Ravnatelj

Slavko Kenđelić, prof.
Tražilica
Ekatalog

Svi u školi, svi pri stolu 5

CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju