preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

 > Naslovnica
Vijesti

Ekoprojekt Voda u razrednoj nastavi

Autor: Lidija Levačić Mesarov, 26. 4. 2018.

24. travnja učenici 2. i 3. razreda Područne škole Drenovica realizirali su eko projekt – voda. U radu su aktivno sudjelovali svi učenici. Podijelili smo se u četiri grupe. Svaka grupa imala je zadatke o vodi. Istražili smo koje su vode tekućice, vode stajaćice, koje biljke i životinje žive u tim vodama, kako se štedi voda, koja je razlika između pitke i nepitke vode, kome je sve voda potrebna za život, kako voda kruži u prirodi, kako nastaje kiša… Posjetili smo rijeku Dravu i jezero Drnić. Odredili smo lijevu i desnu obalu, ponovili što je izvor i ušće te koji su pritoci naše rijeke Drave. Upoznali smo se s biljnim i životinjskim svijetom rijeke i jezera.  U realizaciji projekta sudjelovale su i mame učenika koje su nam bile pratnja na vožnji biciklima do rijeke Drave i jezera Drnić. Po povratku u učionicu saželi smo svoje dojmove i napravili poster o vodama tekućicama, vodama stajaćicama i kruženju vode u prirodi. Projekt je bio vrlo poučan i zanimljiv.   

                                                              Viktoria Ivurin , 2. r. i Patricia Šadek, 3. r.

U Eko projektu  Voda sudjelovali su svi učenici naše škole pa tako i mi, učenici drugog razreda. Cilj koji smo si zadali je bio istražiti o vodama u zavičaju  i odrediti ih (stajaćica, tekućica), upoznati važnost vode za svakodnevni život ljudi i ostalih živih bića. Proveli smo istraživanje uz vodu. Posjetili smo obližnju baru i potok Bistru. U realizaciji projekta sudjelovali su roditelji učenika Ivana Alekse, koji su bili pratnja u obilasku uz potok, pomogli su u istraživanju biljnog i životinjskog svijeta, ispričali kakvu je ulogu imala voda nekad i kakvu danas u životu stanovnika. Saznali smo da u tekućici živi i vidra koja živi samo u čistoj vodi. Ona je rijetka i zaštićena životinja. U potoku obitava i dabar gdje je napravio branu, vidjeli smo gdje se zadržava te oglodane grane drveća. U skupinama smo u školi prema dogovorenim zadatcima nastavili istraživanje o vodama u zavičaju te prezentirali rezultate istraživanja. Izradili smo razredne novine i tako na vidnom mjestu prikazali sve što smo naučili o vodi.

                                                                         Marija Fuček                                                         
Tražilica
 

Ekatalog

 

Eko škola Ferdinandovac

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju