preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole

Autor: Lidija Levačić Mesarov, 30. 5. 2018.

U povodu Dana Osnovne škole Ferdinandovac, koji se obilježava 29. svibnja, u školi je otvorena izložba slika mlade i moderne slikarice iz Kloštra Podravskog Martine Fuk. O njezinim dinamičnim i svježim slikama izraslima iz bogate postimpresionističke tradicije europskog slikarstva govorio je povjesničar umjetnosti Franjo Horvat. Otvorenju izložbe nazočili su načelnik općine Ferdinandovac i ferdinandovački župnik. U programu otvorenja, koji je moderirao ravnatelj škole Slavko Kenđelić, nastupili su učenici i glazbeni sastav učitelja OŠ Ferdinandovac Opći uspjeh.

Osnovna škola Ferdinandovac brojnim projektima potiče razvoj učeničkih talenata. Na svečanoj školskoj priredbi, koju su priredili polaznici izvannastavnih aktivnosti i njihovi voditelji, proglašeni su najuspješniji učenici u projektima najsvestraniji učenik/učenica, najbolji sportaš i sportašica, u projektu Pokaži što znaš najbolji literat, recitator, svirač, pjevač, plesač i likovnjak te pobjednik online kviza Škrinja s blagom. Dodijeljeno je i 6 diploma Uzoran učenik i 6 srebrnjaka učenicima koji su svih osam razreda završili odličnim uspjehom. Kada su se zbrojili svi ovogodišnji rezultati i uspjesi pojedinih učenika u školskim i izvanškolskim aktivnostima,  zvijezdom Osnovne škole Ferdinandovac za školsku godinu 2017./2018. proglašena je Franka Ščuka. Svi su učenici nagrađeni prigodnim nagradama, a zvijezda škole i novčanom.

Osnovna škola Ferdinandovac natjecala se za program Ministarstva kulture Ruksak pun kulture namijenjen područjima udaljenijim od većih gradskih središta kojima su kulturni i umjetnički  sadržaji manje dostupni. Ove smo godine ušli u taj program pa je u sklopu njega na Dan škole u školi gostovao Teatar Tirena s predstavom Tko je to izumio te je održana dramska radionica.

Održane su svečane sjednice školskog odbora i skupa radnika na kojima se ravnatelj Slavko Kenđelić osvrnuo na provedene aktivnosti u protekloj godini. Predstavljen je i 31. broj pedagoškog lista za roditelje Susret koji pripremaju učitelji i stručne suradnice škole.

                                                                    Lidija Levačić Mesarov, prof.
Tražilica
 

Ekatalog

 

Eko škola Ferdinandovac

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju