Datum objave: 9. veljače 2024.
Kategorija: Naslovnica

Zdrav desert

Učenici  2. razreda pripremali su voćnu salatu u sklopu razrednog projekta  Zdrava prehrana  7. veljače. Upoznali  su značenje i važnost voća u prehrani te naučili pripremati voćnu salatu od svježeg  voća. 

Prali su, gulili i rezali naranče, mandarine, jabuke, kruške, banane, kivi, nar i limun na kockice. Izrezano voće začinili su medom. Pripremajući  desert  uvježbavali  su  higijenske navike i ponašanje u pripremi hrane. Naučili su važnost  svježeg voća u  prehrani. Da bi sve prošlo u skladu s kuharskom praksom, imali su stručnu pomoć naših kuharica Katice Bušić i mame kuharice Ivane Međurečan. Učenici su bili oduševljeni  radom i okusom voćne salate koju su sami pripremali. Svima vama preporučujemo pripremu i konzumiranje voćne salate  jer je zdrava, ukusna i bogata vitaminima.

                                                                            Učiteljica: Ljubica Kenđelić

Pročitajte još

Posjet učenika osmog razreda Vukovaru

Posjet učenika osmog razreda Vukovaru

Učenici osmog razreda Osnovne škole Ferdinandovac  u pratnji učitelja Roberta Ščuke i Krešimira Šadeka, 13. i 14. siječnja 2025. bili su u Vukovaru na dvodnevnoj terenskoj nastavi koju već niz godina provodi Memorijalni centar Domovinskog rata u sklopu projekta...

Skip to content