Učenici 2. razreda pripremali su voćnu salatu u sklopu razrednog projekta Zdrava prehrana 7. veljače. Upoznali su značenje i važnost voća u prehrani te naučili pripremati voćnu salatu od svježeg voća.
Prali su, gulili i rezali naranče, mandarine, jabuke, kruške, banane, kivi, nar i limun na kockice. Izrezano voće začinili su medom. Pripremajući desert uvježbavali su higijenske navike i ponašanje u pripremi hrane. Naučili su važnost svježeg voća u prehrani. Da bi sve prošlo u skladu s kuharskom praksom, imali su stručnu pomoć naših kuharica Katice Bušić i mame kuharice Ivane Međurečan. Učenici su bili oduševljeni radom i okusom voćne salate koju su sami pripremali. Svima vama preporučujemo pripremu i konzumiranje voćne salate jer je zdrava, ukusna i bogata vitaminima.
Učiteljica: Ljubica Kenđelić