preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

 > Naslovnica
Vijesti

Noć knjige

Autor: Lidija Levačić Mesarov, 20. 4. 2020.

Dragi učenici!

U skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo, ovogodišnju Noć knjige obilježit ćemo na daljinu!

Budući da smo cijele dane (i noći) kod kuće, sad imamo i više vremena družiti se s tim prijateljem koji nas nikad neće iznevjeriti. Tema ovogodišnje Noći knjige jest Knjige koje su mijenjale svijet. U skladu s tim možete mi napisati koja je knjiga snažno utjecala na vas, na vaš život i pogled na svijet ili što vi mislite koje su to knjige mijenjale svijet. Možete jednostavno napisati i samo što za vas znači knjiga i čitanje. Volite li više čitati tiskanu ili digitalnu knjigu. Također možete napisati čitate li više i što od kad ne idemo u školu. Poruku i fotografiju sebe kako čitate možda baš tu knjigu (ako je imate kod kuće) ili bilo koju drugu pošaljite mi u privatnoj poruci putem Yammera.

Fotografije i poruke objavit ću na školskoj stranici do 23. 4.

Također vas pozivam da 23. 4. u 18 sati svi uzmemo neku knjigu i čitamo je. Fotografiju i toga pošaljite mi preko Yammera.

Noć knjige obilježava se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Dan hrvatske knjige obilježava se kao sjećanje na 22.4.1501. kada je Splićanin Marko Marulić dovršio epski spjev Juditu i pod nju se potpisao kao autor, što do tada nije bio običaj, te se stoga smatra ocem hrvatske književnosti.

Lijep vam pozdrav do čitanja!

                             Školska knjižničarka Lidija Levačić Mesarov, prof.

Za mene je knjiga neko novo saznanje. Čitanje me privlači jer me opušta. Uživam u čitanju jer sam onda samo u tome i realno ne postoji.

                                                             Laura Liščak, 5.r.
Tražilica
Ekatalog

Svi u školi, svi pri stolu 5

CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju