preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava u Vukovaru

Autor: Lidija Levačić Mesarov, 22. 1. 2020.

Učenici OŠ Ferdinandovac ponovno najuspješniji na kvizu u Vukovaru.

 

10. prosinca stigli smo u Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovar oko 9 sati. Tada smo imali slobodno vrijeme do 10 sati kada smo krenuli u Muzej vučedolske kulture. Na povratku smo stali u Gradskom muzeju dvorca Eltz. U tom smo dvorcu razgledavali cjelokupnu povijest Vukovara i šireg područja od prapovijesti do kraja novog vijeka. Poslije toga slijedila su dva predavanja. Prvo je bilo na temu Jugoslavije i socijalizma i totalitarizma u Jugoslaviji. Drugo je predavanje govorilo o samom Domovinskom ratu. Slijedio je ručak i slobodno vrijeme, a nakon toga šetnja Vukovarom te večera. Oko 8 sati uvečer otišli smo u disco klub. 

Drugi smo dan nakon doručka napustili hostel. Prvo smo posjetili crkvu Sv. Filipa i Jakova. Obišli smo još i Memorijalno groblje, Ovčaru te Spomen-dom na Trpinjskoj cesti. Nakon toga imali smo predavanje na temu „Mir“  i kviz znanja o Domovinskom ratu u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke. U kviz se natjecalo pet škola. Osim naše bile su to škole iz Zagreba, Sesveta, Drnja i Đelekovca. Prvo je mjesto na kvizu osvojila OŠ Ferdinandovac koju smo predstavljali Laura Levačić i ja. Zatim smo se iz Vukovara uputili prema Ferdinandovcu.

Meni se ovaj izlet jako svidio, kako zbog informativnog dijela, tako i zbog zabave i druženja. Prije sam znao mnogo o ratu, ali sada znam sve detalje. Smještaj je bio odličan i svidio se svima. Predavanja su bila zanimljiva i edukativna.

                                    Luka Čorba, 8. r.
Tražilica
Ekatalog

Svi u školi, svi pri stolu 5

CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju