preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ferdinandovac

Riječ ravnatelja

 

Dragi učenici i učenice, poštovani roditelji, cijenjeni surferi i WEB namjernici,

dobro došli na mrežne stranice Osnovne škole Ferdinandovac. Drago nam je da pregledavate naše mrežne stranice uz želju da na ovim stranicama nađete pravu i korisnu informaciju, zanimljiv podatak ili fotografiju, da osjetite  bilo naše škole.

 

 

Osnovna škola Ferdinandovac prema broju polaznika jedna je od manjih osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji. Škola smo s najvećim padom broja polaznika u posljednjih desetak godina na području Županije, a možda i šire. Od kada smo ušli u novi milenij, svake godine broj polaznika smanjivao se za 10 do 12 učenika.  U posljednjih je nekoliko godina taj trend ipak zaustavljen.

Iako imamo relativno malo polaznika, nastojimo im osigurati kvalitetan, primjeren i kreativan odgojno-obrazovni proces kako bi ih što bolje pripremili za cjeloživotno učenje, za život i rad u globaliziranom svijetu, u uvjetima digitalne revolucije i nepredvidljivih promjena u svim sferama ljudskog djelovanja. Svjesni smo da  je  mnogo prepreka na tom našem putu, od materijalnih uvjeta do ljudskih resursa, no nastojimo slijediti zacrtanu viziju škole, nastojimo izvršiti naše poslanje i u velikom postotku ostvarivati postavljene ciljeve. Mi u školi odredili smo da želimo biti  organizacija koja uči, koja je fleksibilna glede  nastavnih sadržaja, modela i metoda učenja i poučavanja, ciljeva, vrednovanja, vremena i mjesta učenja.   Sva naša nastojanja temeljimo na dokumentima kao što su Hrvatski kvalifikacijski okvir i Nacionalni okvirni kurikulum te na suradnji s našim prvim partnerima, roditeljima naših polaznika, s obiteljima naših polaznika te s čitavom užom i širom zajednicom. Škola i roditelji na istom su zadatku i trebaju imati iste ciljeve u odgojnom i obrazovnom procesu. Ta zadaća roditelja i cijele lokalne zajednice posebno je važna u današnjem vremenu tranzicije našeg odgojno-obrazovnog sustava, kada se stvara nova paradigma odgoja i obrazovanja za 21. stoljeće. Zato pozivam vas roditelje naših učenika da budete sukreatori našeg školskog kurikuluma, da nam pomognete u ostvarivanju ciljeva škole i da zajednički gradimo budućnost vaše djece koja će  se temeljiti na znanju, kompetencijama, konkurentnosti, uspjehu, ali i na etičnost, odgovornosti  i domoljublju.

Umjesto zaključka citiram futuristu Toflera koji kaže: „U 21. stoljeću neće biti nepismeni oni koji neće znati čitati i pisati, već oni koji ne mogu učiti, naučeno odbaciti i ponovno učiti.“

 

Slavko Kenđelić, prof.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Ekatalog

 

Eko škola Ferdinandovac

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Ferdinandovac / Dravska 66, HR-48356 Ferdinandovac / os-ferdinandovac.skole.hr / ured@os-ferdinandovac.skole.hr
preskoči na navigaciju